Wilt u meer vermogen uit uw auto of camper halen? Of nog zuiniger rijden? Daar kan RPM Tuning voor zorgen door middel van chiptuning!

Hoe werkt RPM Tuning?
Vooraf wordt er besproken welk soort Tuning gewenst is. Daarna bespreken wij de mogelijkheden en houden rekening met het type voertuig en het specifieke gebruik ervan. Niet ieder voertuig is geschikt voor Chiptuning.

Nadat alles besproken, uitgelegd en onderzocht is, wordt de juiste diagnose gestelt. Vervolgens zal de Chip- of Eco Tuning worden uitgevoerd. Dit duurt circa 120 minuten. Terwijl wij de Tuning uitvoeren kunt u een heerlijk bakje koffie drinken in onze wachtruimte of gebruik maken van een leenauto. Nadat de softwaretuning is uitgevoerd, is direct het vermogen merkbaar.

Door middel van Chiptuning kunt u meer vermogen uit uw auto halen. In onze database kunt u de gegevens van uw voertuig invoeren. U kunt dan direct zien wat de Tuning oplevert. Het aantal vermogen uitgedrukt in pk’s, de koppel/trekkracht is direct zichtbaar in onze database. Ook kunt u zien of jouw voertuig geschikt is voor Stage 1 en Stage 2.

Chiptuning (Stage 1)
Met een Chiptuning kunnen wij er voor zorgen dat de motor op een veilige manier meer vermogen kan leveren. Doordat er meer vermogen en koppel uit de motor gehaald zal worden, zal bij deellast het brandstofverbruik ook afnemen.

Chiptuning (Stage 2)
Bij een Stage 2 Tuning wordt er door middel van nieuwe onderdelen gezorgd dat er nog meer vermogen uit uw auto gehaald kan worden.
Dit kan bijvoorbeeld door uw auto te voorzien van een nieuw in-/uitlaat systeem.

Eco Tuning
Eco Tuning zorgt ervoor dat uw voertuig efficiënter gebruik maakt van de brandstof, waardoor het aantal kilometers per liter brandstof zal worden verhoogd. Met onze Chiptuning kunnen wij het proces van de fijn afstelling van de motor beïnvloeden. Hierdoor zal er een betere verbranding plaatsvinden in de motor. Eco Tuning kan leiden tot 10% minder brandstofverbruik zonder inlevering van prestaties. Wanneer u jaarlijks vele kilometers rijdt, kan dit leiden tot een flinke besparing. Wilt u weten wat u kunt besparen? Neem dan contact met ons op!